Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 04.05.2004 klo 12:13:17 | Luettu: 4122 kertaa

Sarjakuvahahmo kuolee - oikeasti

Viime päivinä julkaistuissa jaksoissa on käynyt ilmi että joku päähenkilöistä on kuollut, mutta lukijoita on pidetty jännityksessä. Stripissä joka ilmestyi 5.5. selvisi kuka on siirtynyt iäisyyteen. Strippisarjan viimeaikaiset jaksot ovat herättäneet USAssa sen lukijoiden kesken keskustelua.

Gasoline Alleyn huoltamonpitäjä-perheen Walletin vaiheita on seurattu vuosikymmenien ajan. Walt ja Phyllis Walletin ja heidän lapsensa kasvamista vauvasta vaariksi on seurattu, avioliittoja solmittu ja lapsenlapsia on syntynyt.

Kun kerran henkilöt vanhenevat, oli sarjan nykyisen piirtäjän Jim Scancarellin kohdattava kuoleman väistämättömyys. Gasoline Alleyn päähenkilöt ovat saaneet vanheta arvokkaasti yli 100 -vuotiaiksi, saavutus sekin. Nyt sarjan ilmestyneissä jaksoissa on käynyt selväksi että joko Walt tai Phyllis on kuollut, mutta piirtäjä jätti lukijansa jännittämään kummasta on kyse.Lukijat ovat reagoineet tapahtumaan ristiriitaisesti, piirtäjä on saanut mm. puhelinsoittoja. Toiset eivät halua mielihahmojensa kuolevan, olivatpa he kuinka vanhoja tahansa, toiset taas sarjan luonteen ymmärtäneenä ovat pitäneet asiaa väistämättömänä, mutta surullisena. Myös netin keskustelupalstoilla on vaihdettu ajatuksia Gasoline Alleyn viimeaikaisista tapahtumista.

Jaksoja voi seurata Tribune Media Service -syndikaatin kotisivuilta Sieltä voi myös bongata aikajanana sarjan päätapahtumat 1918-2004.

Frank Kingin piirtämänä sarjakuva oli sanomalehtisarjojen varhaista aatelia, sunnuntaijaksot olivat graafisesti komeita. Vuonna 1959 Kingin eläköityessä sarjaa siirtyi tekemään Dick Moores. Mooresin kuoltua sitä jatkoi Jim Scancarelli. Gasoline Alley on amerikkalaisten Kantolan perhe ja Mämmilä, joka kääntyi elokuviksikin. Yli 80 vuotta kestänyt jonkin sortin instituutio, pala americanaa.

Sarjakuvasta lisää:

Toonopedia
Tribune
Frank Kingin syntymäkaupunki Tomah Wisconsinissa muistaa piirtäjää

Lähde:
NewsYahoo.com

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Jukka Laine kommentoi 04.05.2004 klo 14:04:27 seuraavaa:
Toonopedian mukaan Walt on kuollut 26.4.2004.

Timo kommentoi 04.05.2004 klo 14:28:47 seuraavaa:
Aivan. Toonopedia paljastaa ennen aikojaan. Jutun oheinen m/v -strippinäyte on tuoreimmasta (4.5.) stripistä. http://www.comicspage.com/gasolinealley/ eli tuolta voi arkistosta kaivaa 26.4. stripin ja huomata että joku kuolee...

Timo kommentoi 05.05.2004 klo 10:10:07 seuraavaa:
Yllätys, yllätys. Eipä ollutkaan Walt! Tämänpäiväinen (5.5.) jakso sitten paljasti että Walt on yhä elossa, eli vaimonsa Phyllis kuoli.

Timo

Jukka Laine kommentoi 05.05.2004 klo 11:48:03 seuraavaa:
Eipä ole Don ehtinyt korjata virhettä.

Jyrki Vainio kommentoi 07.05.2004 klo 01:45:35 seuraavaa:
Eräs amerikkalainen alan harrastaja kuvasi minulle sarjaa kertomalla, että nykyistä piirtäjää ovat jotkut pitkän linjan lukijat arvostelleet, kun sarja on joskus onnistunut olemaan hauskakin. "Niin ei ilmeisesti koskaan käynyt vanhoina hyvinä aikoina".

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali