Uutiset | Teksti: Vesa Kataisto | Julkaistu: 17.04.2004 klo 21:17:38 | Luettu: 5401 kertaa

Itse valtiaat valkokankaalle

Suomen Spitting Image eli Itse valtiaat, tietokone-animoitu poliittinen satiirisarja on muovautumassa myös pitkäksi elokuvaksi.

Iltalypsyn korvannut animaatiosarja sai aluksi viileän vastaanoton katsojakunnalta mutta tekijätiimi löysi pian oikean rytmin ja sarja katsojansa. Monet sarjan karikatyyreista ovat tuoneet lisänostetta alkuperäisille esikuvilleen, ainoa vakavampaa kritiikkiä esittänyt on Ville Itälä (kok), joka syytti Itse valtiaita maineensa kärsimisestä.
Muuta sarjassa esiintyvät poliitikot, kuten presidentti Tarja Halonen (sdp) puolestaan kehuvat katsovansa Itse valtiaita aina kun ehtivät. Ben Zyskowicz (kok) käyttää näköishahmoaan avoimesti itsensä markkinoinnissa. Myös katsojat pitävät sarjasta, Itse valtiaat on saanut mm. kaksi Venla-patsasta parhaana viihdeohjelmana ja yleisön suosikkina.
Sarjasta on tehty myös pari pitempää jaksoa, kuten Avaruusmusikaali, ja muutaman jakson pohjatarinaa sekä kuvitusta on käytetty tähän asti kolmessa ilmestyneessä sarjakuva-albumissa (Filmiteollisuus ja Arktinen Banaani). Nyt ohjaaja Riina Hyytiä on ilmoittanut, että Itse valtiaista tehdään myös pitkä elokuva.
Täyspitkä, yli tunnin mittainen suomalaisanimaatio on harvinaisuus. Suomen ensimmäinen pitkä animaatio oli Riitta Nelimarkan ja Jaakko Seeckin Seitsemän veljestä (1979), pala- eli leikeanimaatio Aleksis Kiven romaanin pohjalta. Sen koommin ei meidän teattereissamme ole kotimaisin voimin tehtyä pitkää animaatiota nähty, Michael Franckin Sindbad-projektin kaaduttua.
Itse valtiaat-elokuvan on tarkoitus valmistua ensi vuonna. Sen ohjaa Hyytiä, käsikirjoittajina toimivat Mika Ripatti ja Seppo Vesiluoma. Sisällöltään filmi tulee olemaan samantyylistä poliittista satiiria kuin tv-sarjakin, mutta valkokangas asettaa ja antaa uusia haasteita sekä mahdollisuuksia tuotannon visuaaliselle ilmiasulle.
Filmiteollisuuden sivut

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Reima Mäkinen kommentoi 18.04.2004 klo 20:48:38 seuraavaa:
Hesarissa oli tästä tänään kans iso juttu. Lehdessä korostettiin, että kyseessä on koko perheelle suunnattu produktio.

kaltsu kommentoi 18.04.2004 klo 22:07:14 seuraavaa:
tämäkin vielä. hyi saatana.

tertsi kommentoi 19.04.2004 klo 00:18:46 seuraavaa:
EVVK!!!!!!!!!!!!!!

Hazart kommentoi 24.04.2004 klo 18:56:19 seuraavaa:
Hehehe! Sarja nyt menettelee, mutta sarjakuvat on silkkaa rahastusta. Kamalaa 3D-huttua.

Vieras88 kommentoi 05.07.2004 klo 12:00:05 seuraavaa:
Mahtava uutinen, tuo täytyykin käydä katsomassa kun se tulee leffateattereihin.

äitee kommentoi 21.10.2004 klo 22:36:06 seuraavaa:
Itsevaltiaathan on mitä mainiointa viihdettä lapsille! Ei mitään lällyä Heinähattua ja Vilttitossua tämän maan lapsille vaan ivaamista ja ironiaa Itsevaltiaiden tyylin. Siitä ne oppii miten muita ihmisiä pitää kohdella.

SAARA kommentoi 07.09.2005 klo 19:56:13 seuraavaa:
ITSE VALTIAAT ON MAAAAAIILMAN PAAAAARAAAAS OHJELMA!!!EN VOIS KUVITELLA ELÄMÄÄ ILMAN NIITÄ!!!ANNELI JA VILLE RULAA!!!KIITOOOOOS TÄSTÄ MAHTAVASTA SARJASTA!!!!ISO PUSU!!!!!!

Maailman suurin itse valtiaat fani kommentoi 21.02.2006 klo 12:17:43 seuraavaa:
Eipä mitään elokuvaa ole ilmestynyt...

VesaK kommentoi 11.05.2006 klo 12:29:22 seuraavaa:
No nyt se tulee:

STT - Ensimmäinen pitkä kotimainen tietokoneanimaatioelokuva valmistuu syksyllä. Valkokankaille saapuu syyskuussa filmi nimeltä Keisarin salaisuus, jonka ohjaa Riina Hyytiä.
Elokuva on tekijöidensä mukaan koko perheen vallattoman hauska animaatioseikkailu, josta löytyy nopeaälyistä naljailuhuumoria myös aikuisille.
Filmin tarinassa pieni kylä joutuu ilkeän keisarin kiusanteon uhriksi. Kyläläisten on opittava toimimaan yhdessä, jotta he voivat kukistaa keisarin ja hänen jättimäisen kaksipäisen kalkkunansa.
Keisarin salaisuuden tekijätiimiin kuuluivat myös käsikirjoittaja Aleksi Bardy sekä ääninäyttelijät Krisse Salminen, Mika Ala-Panula ja Erja Manto.
Elokuva saa ensi-iltansa kautta Suomen 8. syyskuuta.

draguun kommentoi 04.06.2006 klo 10:43:55 seuraavaa:
wau! tosi upeeta kun on niin monta muutakin jotka rakastaa itse valtiaita!! ihquu!

VesaK kommentoi 12.09.2006 klo 09:21:19 seuraavaa:
Ja nyt se menee:

STT - Keisarin salaisuus ei vetänyt väkeä
Itse valtiaat -televisiosarjaan perustuva pitkä suomalaisanimaatio Keisarin salaisuus keräsi ensimmäisenä viikonloppunaan 4 400 katsojaa elokuvateattereihin. Luku oli alle odotusten.
Keisarin salaisuutta esitetään 27 kopiolla, ja sen katsojatavoite oli 50 000–70 000. Siihen tuskin päästään.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali