Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 26.05.2003 klo 10:15:26 | Luettu: 3847 kertaa

Moulinsart sulkee fanisaitteja

Hergén perintöä vaaliva Moulinsart s.a. ei ole katsonut hyvällä silmällä internetin Tintti-fanisaitteja. Moulinsart on lähettänyt useille web-sivuja ylläpitäville yksityishenkilöille muodollisen kohteliaita viestejä joissa on pyydetty saittien sulkemista oikeustoimien uhalla.

Moulinsart on kylläkin tarjonnut eräänlaisen yhteistyön mahdollisuutta jossa tiettyjä, varsin tiukkoja sääntöjä täyttävät nettisivut saavat näkyvyyttä Tintin virallisilla kotisivuilla. Moulinsartin sanelemien parametrien täyttäminen sulkisi kuitenkin pois mm. Tintti-parodioiden julkaisemisen sivuilla ja muutenkin kuvien käyttöön on asetettu niin tiukkoja vaatimuksia, että useimpien fanisaittien on helpompaa lopettaa.

Lopettaneiden saittien joukossa on joitakin tasokkaita, Tintti-fanien keskuudessa arvostettuja webbisivustoja kuten Cult of Tintin ja A la decouverte de Tintin. Uhan alla on myös erinomainen Tintin est vivant!, jolta löytyy huimaava määrä parodioita, harvinaista kuvamateriaalia ja artikkeleita.

Teknisesti ajatellen useimmat tälläisista saiteista tietenkin rikkovat tekijäinoikeuksia, mutta Tinttifanien yhteisö katsoo Moulinsartin tehneen kovia ylilyöntejä sulkiessaan voittoa tavoittelemattomia harrastelijapohjaisia webbisivuja.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Reima Mäkinen kommentoi 26.05.2003 klo 10:54:16 seuraavaa:
Onhan nämä Hergen perinnön vaalijat olleet ennenkin tiukkoja. Eikös jotain kauppojakin ole kielletty pitämästä Tinttiä liian näkyvästi esillä omassa mainonnassaan.

Tätä kutsutaan käsittääkseni brandinhallinnaksi, mutta jotain pitäisi minusta tarjota tilalle. Muuten homma kilahtaa omaan nilkkaan vaikka olisi kuinka vahva ja hyvä brandi... sellainen kuin mainittu lehtimies.

Ville Ylipekkala kommentoi 26.05.2003 klo 13:19:35 seuraavaa:
Potkivat asiakaskuntaansa päähän. Idioottimaista.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali