Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 21.03.2019 klo 18:37:09 | Luettu: 214 kertaa

Tampere Kuplii sunnuntaihin saakka

Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin teemana on tänä vuonna murros. Teemaan sopii festivaalien mukaan niin sarjakuvan yhteiskunnallinen murros kuin sarjakuvan rajojen, teemojen ja julkaisukanavien muutos.

Tampere Kuplii tarjoaa mielenkiintoista ohjelmaa kaikenikäisille sarjakuvan ystäville. Tarjolla on luentoja, näyttelyitä, paneeleita, akateemista ohjelmaa, cosplay-esityksiä ja tietenkin Sarjakuva-Finlandia-palkinnon jakaminen. Tapahtumapaikkana on jälleen Tampere-talo. Myös Tampereen yliopistossa ja pääkirjasto Metsossa tapahtuu.

Festivaalien kunniavieraina ovat Tarmo Koivisto ja saksalaiset Susanne Buddenberg ja Thomas Henseler. Koivisto on tuttu kotoisesta Mämmilästä. Buddenberg ja Henseler ovat tehneet dokumenttisarjakuvan Berlin – Geteilte Stadt.

Viikonloppuna omista sarjakuvistaan on puhumassa muun muassa Rosi Kämpe, Aino Louhi, Kimmo Lust ja Janne Kukkonen. Festareilla julkaistaan esimerkiksi kolme Suuren Kurpitsan uutuusalbumia ja Timo Ronkaisen tietokirja Näin luen kuinka Aku Ankkaa luetaan -kirjaa.

Sarjakuva-Finlandia-voittaja julkistetaan perjantaina 22.3.2019 klo 11.00 Tampereen yliopiston Linnan-rakennuksen Väinö Linna -salissa.

* Festivaalin kotisivut
* Ohjelmalehti (pdf)
* Kvaakissa voi keskustella Tampere Kupliista

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali