Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 13.03.2019 klo 13:35:42 | Luettu: 266 kertaa

Vuoden 2018 kaunein sarjakuva on Kuningas menettää päänsä

Suomen kirjataiteen komitea on valinnut vuoden 2018 kauneimmat kirjat. Kauneimman arvonimen sai Kimmo Oksasen ja Heidi Piiroisen Ohikuljetut - Erään kerjäläisperheen tarina (WSOY), jonka ulkoasun on suunnitellut Johannes Nieminen.

Kauneimmat kirjat 2018 -kokoelmaan valittiin yhteensä 25 kirjaa, joista vain yksi oli sarjakuva, Ville Rannan Kuningas menettää päänsä. Sen ulkoasusta on vastannut Jussi Karjalainen. Karjalaista muistettiin myös kahdella Kirjataiteen onnistuneimmat kannet -kunniakirjalla, jotka tulivat Risto Isomäen Viiden meren kansan ja Mark Twainin Huckleberry Finnin seikkailujen uusintapainoksen kansista.

Komitea perusteli Rannan teoksen palkitsemista seuraavasti:

Kirjan kaunis paperi ja hyvä painojälki sytyttävät Ville Rannan ilmaisuvoimaisen piirrosviivan ja kohtausten mukaan vaihtuvan värimaailman täyteen loistoonsa. Typografia säestää tyylikkäästi kuninkaan mietteitä ja edesottamuksia elämän arvaamattoman hurjilla poluilla.
Rannan teoksia on arvioitu kauneimmiksi sarjakuviksi aikaisemminkin. Vuonna 2013 palkittiin saman työparin Kyllä eikä ei.


* Kauneimmat sarjakuvat
* Kvaakin arvio Rannan teoksesta
* Kvaakissa voi keskustella Ville Rannan sarjakuvista ja kauneimmista sarjakuvista.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali