Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 07.01.2019 klo 23:19:11 | Luettu: 1478 kertaa

Bois-Mauryn tornit on vuoden 2018 paras käännössarjakuvaSarjakuvayhteisö Kvaak.fi on äänestänyt vuoden 2018 parhaasta käännössarjakuvasta. Voiton äänestyksessä vei Kirsi Kinnusen suomentama ja Sinisen Jäniksen kustantama Hermannin Bois-Mauryn tornit. Vuonna 2018 Bois-Mauryn tornit -sarjassa ilmestyi kaksi albumia, Ëloise de Montgri ja Germain.

Parhaaksi valitulle käännössarjakuvalle annettavan Herra Koipeliini -tunnustuksen tarkoitus on tuoda hyvää mieltä sarjakuvan ystäville, myönteistä julkisuutta käännössarjakuvan kustantajille ja laadukkaalle suomentamiselle. Herra Koipeliini -äänestys järjestettiin nyt kymmenettä kertaa.

Loppiaisena päättyneessä äänestyksessä toiselle sijalle tuli Saara Pääkkösen suomentama, Sanoma Median kustantama ja Silvio Cambonin ja Denis-Pierre Filippin tekemä Mikki ja hukkunut meri. Kolmanneksi sijoittui Heikki Kaukorannan suomentama ja Jalavan kustantama Corto Maltese – Ekvatoria.

Kvaakin arviossa belgialaisen Hermannin keskiaikaan sijoittuvaa sarjakuvaa kiiteltiin taidokkaasti punotusta ihmiskohtaloiden kuvakudoksesta. Kirsi Kinnusen suomennos sai erityiskiitoksen sopivasti vanhahtavasta kielestä.

* S. Santikko: Ihmiselon ihanuus ja kurjuus
* Keskustelu äänestyksestä jatkuu

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali