Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 28.01.2018 klo 21:57:36 | Luettu: 860 kertaa

Grand Prix Richard Corbenille

Juuri päättyneillä Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla Grand Prix -tunnustuksen on saanut yhdysvaltalainen sarjakuvataiteilija Richard Corben. Hänet muistetaan erityisesti Heavy Metal -lehteen tekemistään sarjakuvista.

Grand Prix'n saajaehdokkaiksi oli nimetty Chris Ware, Emmanuel Gilbert ja Corben (s. 1940). Heti festivaalien aluksi jaetun tunnustuksen saaja tunnetaan Suomessa lähinnä Shokki-lehdistä. Viime vuonna Like julkaisi Corbenin piirtämän ja Brian Azzarellon käsikirjoittaman Cagen.

Métal Hurlantin perustajiin kuulunut Moebius on luonnehtinut Corbenia "sarjakuvan Mozartiksi". Corben teki Hurlantiin 1970-luvulla joitakin sarjakuvia, mutta maineensa hän loi amerikkalaisessa Heavy Metalissa.

Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla jaettiin koko joukko muitakin palkintoja. Esimerkiksi parhaana sarjakuva-albumina palkittiin Jeremie Moreaun La Saga de Grimr. Muihin palkittuihin voi tutustua festivaalien nettisivuilla.


* Kvaakissa on keskusteltu Shokki-lehdistä ja Grand Prix-palkinnoista.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali