Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 06.06.2017 klo 07:53:32 | Luettu: 904 kertaa

Ilta-Sanomissa uudet pilapiirtäjät

Viime lauantaina julkaistiin Ilta-Sanomissa viimeinen Kätsyn pilapiirros. Yli 51 vuotta lehteen piirtänyt tekijä saa seuraajikseen Jyrki Vainion ja Markus Majaluoman.

Jarmo "Kätsy" Koivunen (s. 1938) aloitti Ilta-Sanomissa syksyllä 1965. Mittaa pilapiirrosuralle yhdessä lehdessä kertyi 51 ja puoli vuotta. Ilta-Sanomien sarjakuvatoimittaja Juhani Tolvanen arvioi, että se oli Euroopan pisin pilapiirtäjän ura samassa lehdessä ja kolmanneksi pisin koko maailmassa.

Kätsy muistetaan erityisesti myötäelävänä pilapiirtäjänä. Hänen piirroksissa usein nähty tulkinnallinen ratkaisu sisälsi kuva-aiheen lisäksi neljä erillistä tulkintamallia työstä. "Ilkeys ei ole huumoria", korosti Kätsy usein.

Kätsyn levinnein piirros on Postin muuttoilmoituskortissa.
Kätsyn levinnein piirros on Postin muuttoilmoituskortissa.
Tänään Ilta-Sanomissa ilmestyy ensimmäinen Jyrki Vainion pilapiirros. Majaluoman ensimmäinen on luvassa torstaina. Jatkossa Vainion ajankohtaisia piirroksia julkaistaan tiistaisin ja lauantaisin, Majaluoman päivä on torstai. Heikki Paakkanen ja Timo "Timppa" Mäkelä jatkavat keskiviikkoisin ja perjantaisin.

* Aiheesta voi keskustella Kvaakissa

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali