Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 17.03.2017 klo 11:24:49 | Luettu: 720 kertaa

Sarjakuva-Finlandia Janne Kukkosen Vorolle

Tänään Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä jaetun Sarjakuva-Finlandian sai Janne Kukkosen Voro - kolmen kuninkaan aarre (Like).

Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5 000 euron suuruinen.

Nelihenkinen valintalautakunta valitsi 65 ehdokkaan joukosta 10 finalistia. Näistä valitsija A.W. Yrjänä poimi tunnustuspalkinnon saajaksi Janne Kukkosen Voron.

Voittaja-albumissa mestarivarkaan urasta haaveileva Lilja saa tilaisuuden todistaa taitonsa varkaiden killalle. Epäonnekseen hän herättää varkaudellaan vuosisatoja uinuneet, unohdetut jumalat. Pian Lilja sotkeutuu keskelle muinaista valtataistelua, ja lopulta koko maailman kohtalo on hänen harteillaan. Janne Kukkonen (s. 1983) on turkulainen animaattori, joka on työskennellyt mainosvideoiden parissa. Voro on hänen ensimmäinen sarjakuva-albuminsa. Kukkonen on opiskellut Turun taideakatemiassa sekä Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopistossa.

A.W. Yrjänän perustelut valinnalleen:

Janne Kukkosen Voro-fantasia on hallittu ja valloittava esikoisteos. Jouhevana kulkeva kuvan, sanan tarinan liitto, jonka elementit palvelevat toisiaan tasapainoisesti. Se on täyteläisesti klassinen satu, veijaritarina ja kasvukertomus. Tarina nappaa mukaansa, henkilökuvaus on eloisaa, ja koko tarkkaan mietitty mielikuvitusmaailma elää ja hengittää uskottavana.

* Sarjakuva-Finlandia
* Kvaakissa on keskusteltu vuoden 2017 Sarjakuva-Finlandiasta ja Vorosta

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali