Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 28.02.2017 klo 08:29:58 | Luettu: 716 kertaa

Suomen Kulttuurirahasto tuki sarjakuvaa

Tänään on julkistettu Suomen Kulttuurirahaston apurahansaajat. Isossa joukossa on muutamia sarjakuvataiteilijoita ja Sarjainfo.

Suurimmat vuosiapurahat saivat kuvataiteilija Lauri Mäkimurto (24 000 €) ja sarjakuvataiteilija Evangelos Androutsopoulos (21 000). Mäkimurto sai apurahan rullalautailun maailmaan sijoittuvan sarjakuvateoksen toteuttamiseen. Vuodesta 2006 Suomessa asunut kreikkalais-suomalainen Androutsopoulos sai tuen taiteelliseen työskentelyyn.

Evangelos Androutsopoulos piirsi reportteri Vallan Sarjainfoon 3/2016.
Evangelos Androutsopoulos piirsi reportteri Vallan Sarjainfoon 3/2016.
Pienempiä apurahoja saivat Ossi Hiekkala sarjakuvaromaanin käsikirjoittamiseen (8 000), Suomen sarjakuvaseura Sarjainfo-lehden lasten- ja nuortensarjakuvan teemanumeron toteuttamiseen (10 000) ja Emilia Musturi työryhmineen RIKKI-sarjakuvatyöpajan järjestämiseen mielenterveyspotilaille (3 000).

Lisäksi FL Leena Romu sai tukea sukupuolen, seksuaalisuuden ja ruumiillisuuden sarjakuvallisia esityskeinoja käsittelevän väitöskirjatyön loppuunsaattamiseen (12 000).

Kvaak onnittelee!


* SKR: Myönnetet apurahat

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali