Uutiset | Teksti: Otto Sinisalo | Julkaistu: 15.01.2004 klo 20:23:45 | Luettu: 3719 kertaa

Tällä viikolla sarjakuvissa #9

Joululomat on pidetty, uudet vuodet juhlittu ja on aika käynnistää viikoittainen palsta uudelleen. Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa –palstaa, opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin.


DC, Humanoids, pussauskoppi

Yhdysvaltalainen DC comics ja eurooppalainen Humanoids Group ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka antaa DC:lle yksinoikeuden julkaista englanninkielisiä laitoksia Humanoidsin sarjakuvista. Humanoids julkaisee muun muassa Enki Bilalin ja Alexandro Jodorowskyn sarjakuvia sekä Metal Hurlant –antologialehteä. Sopimuksella on tarkoitus saada Humanoidsin sarjakuvia levitettyä tehokkaammin Yhdysvaltojen markkinoille.

Lähde: Humanoids


Angoulême laajentaa

Ranskan Angoulêmen sarjakuvamessut, jotka joidenkin kävijöiden mukaan saavat Yhdysvaltojen San Diegon sarjakuvaconin näyttämään Keuruun markkinoilta, järjestetään ensi viikolla, 22. – 25. tammikuuta. Tänä vuonna festivaali järjestää tapahtumia läpi vuoden ja laajentaa toimintaansa myös Angoulêmen kaupungin ulkopuolelle. Pariisissa on jo avattu "Blake & Mortimer Pariisissa" –näyttely, joka on avoinna huhtikuulle saakka. Näyttelyssä esitellään taiteilija Edgar P. Jacobsin töitä. (Ks. otsikkokuva)

Lisätietoja Angoulêmen sivuilta.


Uutuushylly

Tällä viikolla kioskien lehtihyllystä löytyy uusin Dragon Ball –albumi, joka on siis tehnyt paluu viimekeväisen kohun jälkeen. Lisää aiheesta Reima Mäkisen arviossa.

Uusimmassa Spider-man –lehdessä gamma-säteily nostaa kuolleita gangstereita haudastaan Hämähäkkimiehen riesaksi. Kuinkahan käy? Tekijöinä J. M. Straczynski ja John Romita nuorempi. Myös suosittu Witch –lehti jatkuu numerolla 1/2004.

Egmont on julkaissut ensimmäisen numeron Bionicle-sarjakuvasta. Bioniclen tarinat pohjautuu Lego-yhtiön lelusarjaan, jonka hahmot ovat ... Maoritarustosta lainattuja Lego-robotteja? Herra isä, mitä?


Nettiruudut

Vesa Vitikainen debytoi Kvaakin sisällöntuottajana arviollaan tuotteliaan Lewis Trondheimin Jussi Jänis –sarjakuvasta. Tervetuloa, Vesa!


Kotkat kuuntelevat

Jos olet sarjakuvantekijä tai kustantaja ja haluat, että uusi sarjakuvasi uutisoidaan tällä palstalla, ota yhteyttä. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

Tällä viikolla kiitokset avustuksesta Vesa Kataistolle.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Leo Lehtinen kommentoi 15.01.2004 klo 20:47:47 seuraavaa:
Kivaa että "tällä viikolla sarjakuvissa palasi". Mä oon kattonu hirveästi noita "Blake ja Mortimer" juttuja piirrettynä televisiosta!

kaltsu kommentoi 15.01.2004 klo 23:31:16 seuraavaa:
Mä päätin että mä lisään tänne kommentteihin tästä lähtien joka viikko sen mitä minulle henkilökohtaisesti kuuluu sarjakuvarintamalla. Tsemppaa mua ehkä tekemäänki jotain ja te muut saatte reaaliajassa (kerran viikossa)seurata erään sarjakuvataiteilijan tuskaista taivalta luomisen ohdakkeisilla poluilla.

Tämä olkoot nyt pohjustuksena. Aloitan varsinaiset tilitykset vasta ensi viikolla. Pysykää taajuudella.

Ja kyllä - tiedän olevani täynnä itseäni. Ei tarvitse erikseen mainita :D

tolppis kommentoi 16.01.2004 klo 13:02:10 seuraavaa:
Olet täynnä itseäsi, kaltsu.

(sori, joku tämänkin "vitsin" olisi heittänyt, miksen siis minä)

:/

kaltsu kommentoi 16.01.2004 klo 14:26:04 seuraavaa:
itse asiassa en aivan täynnä itseäni. pään tienoille on keskittynyt kovasti kustakin :D ahh ihana minä minä minä minääää <3

Otto Sinisalo kommentoi 16.01.2004 klo 15:08:57 seuraavaa:
Kaltsu, ynnä muut!

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?board=3;action=display;threadid=686 --> Laitoin tuonne ekan viestiketjun, johon näitä viikottaisia purkauksia voisi laittaa. Tämä kommenttisysteemi ei liene paras paikka henk. koht. kuulumisille.

VesaK kommentoi 16.01.2004 klo 16:18:26 seuraavaa:
Kiitokset kiitoksista, mut nyt se kumminkin unohti sen tärkeimmän. Eli Cosmic Comic Cafessa, Turussa, on 29.1 asti Suvi Leukumavaaran näyttely. Hänen kuvituksiaan on ilmestynyt mm. Nyt-liitteessä.
Suosittelen kaikille myös netistä löytyvää Lego-raamattua. Sivusto havainnollistaa kivasti Raamatun välillä hiukkasen hankalasti avautuvia opinkappaleita. www.theblocktestament.com on ehkä osoite... jos ei, niin hakusanoilla "Lego bible" löytyy varmasti vaikkapa googlella...

kaltsu kommentoi 20.01.2004 klo 16:02:14 seuraavaa:
okei mä jätän henkilökohtaiset kuulumiseni lisäämättä. aattelin että se olis ollu hauska pieni lisä oton mainioihin katsauksiin mut taitaisi vain viedä tilaa itse artikkelin kommentoinnilta tai mahdollisilta lisäyksiltä oikeasti tärkeisiin ajankohtaisuuksiin. kuten esim. vesan viesti yllä.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali