Uutiset | Teksti: Vesa Kataisto | Julkaistu: 14.01.2004 klo 16:15:31 | Luettu: 2704 kertaa

Krazy ja Pekka saman katon alle

Suomen sarjakuvaseura ry:n kokoelma kattaa noin 3500 nimikettä. Joukossa on runsaasti kotimaisia albumeita, pienkustanteita, tietokirjallisuutta sekä noin 1000 ranskankielistä albumia. Tämä kokoelma on sijoitettu Helsinkiin, Arabianrannassa sijaitsevaan kirjastokeskus Aralikseen. Se palvelee erityisesti tutkijoita, opiskelijoita sekä harrastajia. Kokoelma kasvaa edelleen. Kirjaston yhteydessä on myös vaihtelevia sarjakuvanäyttelyitä sekä muuta alan toimintaa.

Ensimmäisenä näyttelynä on Matti Hagelbergin Kekkonen, joka on esillä vain viikon ajan, 22.1 asti. Tulossa on muita näyttelyitä, sarjakuva-aiheisia seminaareja, luentoja, piirtäjäesittelyjä sekä sarjakuvakursseja.
Itseään sarjakuvakokoelmaa on rakennettu vuodesta 1972 asti. Se koostuu pääosiltaan keräilijöiden lahjoituksista sekä kustantajilta ja sarjakuvantekijöiltä saaduista vapaakappaleista. Sarjakuvaseuran kokoelma sisältää sekä käsikirjastoaineistoa, tietokirjoja ja sarjakuvia, joita ei lainata, sekä lainattavaa tietokirjallisuutta. Nämä sijaitsevat Araliksen yläkerrassa, Taideteollisen korkeakoulun kirjaston yhteydessä. Lainattavat sarjakuvat sijoitetaan Araliksen alakertaan, Arabianrannan kirjastoon (Hämeentie 135A).
Kirjastokeskus Aralis

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

tolppis kommentoi 15.01.2004 klo 12:25:08 seuraavaa:
Jestas. Yksi syy lisää lähteä etsimään "Arabianrantaa" ja "Toukolaa". (Kyllä, olen "maalainen")...

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali