Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 06.10.2016 klo 15:55:59 | Luettu: 778 kertaa

Kemin viimeiset sarjakuvapäivät

Kemin viimeisiä sarjakuvapäiviä vietetään 14.-15. lokakuuta 2016. Sarjakuvapäiviä on järjestetty Kemissä vuodesta 1981 lähtien ja ne kansainvälistyivät vuonna 1985.

​Kemin 35. sarjakuvapäivien vieraina ovat Karoliina Korhonen (Finnish Nightmare), Milla Paloniemi (mm. Kiroileva siili), Kaarle Wiestlie (Lordi-sarjakuvat), Sami Kivelä, Jyrki Heikkinen ja pitkäaikainen festivaalivieras ja yhteistyökumppani Jope Pitkänen.

Viimeiset sarjakuvapäivät aloittaa Tarmo Peltokosken (s. 2000) Aku Ankka -pianokonsetti. Peltokoski on nuori pianisti, säveltäjä ja kapellimestari, jonka muusikon uran alkuun Aku Ankka ja Don Rosa liittyy oleellisesti. Hän aloitti improvisoinnin ja säveltämisen Don Rosan parhaiden kanssa. Peltokoski säveltänyt muun muassa Culebran liikenero, Aarre lasimaljassa ja Kaikkein mieluisin lahja. Tärkein ankoista inspiroitunut teos on hänen 8-vuotiaana tekemä Matka maan keskipisteeseen, jota on esitetty useissa konserteissa ja Vaasan paikallisradiossa.

Varsinainen sarjakuvapäivä järjestetään Kemin sarjakuvakeskuksessa Sauvo-talossa (Valtakatu 22) lauantaina 15. lokakuuta. Tapahtuma on ilmainen.


* Kemin sarjakuvakeskus
* Kvaakissa on keskusteltu Kemin sarjakuvapäivien loppumisesta

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali