Arvostelut | Teksti: Jukka Laine | Julkaistu: 02.08.2016 klo 09:26:45 | Luettu: 1110 kertaa

Tervetuloa kuuron Kamileen maailmaan


Kamileen labyrintti on lumoava sarjakuva siitä, mitä ihminen on valmis tekemään säilyttääkseen merkittävän suhteen, mitä aseita rakkaus voi antaa, mitkä jäljet menetys voi jättää.

Onko Rubenilla kolkko salaisuus?

Millaiseen labyrinttiin Kamilee onkaan astunut ja mitä kytköksiä sen kätköissä lymyää?

Kamilee päättää ottaa siitä selvää ja päätyy silmiä avaavalle matkalle halki metsän ja pitkin jokea suistoa kohti.

Kamileen labyrintti
Kati Kovács
WSOY
Painettu EU:ssa
ISBN 978-951-0-41852-9
Kovakantinen liimasidottu, A4, mv, 85 sivua
Hinta 25 euroa


Espoosta kotoisin oleva, Roomaan päätynyt, sarjakuvataiteen valtionpalkinnon voittanut Kati Kovács on julkaissut neljännentoista albuminsa.

Kovácsin sarjakuvissa on usein pääosassa nuori tyttö, joka on aikaisemmin ollut "Saparopää", tekijän alter ego. Nuori tyttö tässä uutuudessakin on, mutta tällä kertaa ei sama. Kamilee on lapsena kuuroutunut, ja kyseessä on tällä kertaa sovinnaisempaa tarinaa, Saparopään edesottamuksissa oli villiä räävittömyyttä, tässä ei ole.

Kamilee sairastuu viiden vanhana outoon sairauteen, joka kasvattaa hänen korvansa suuriksi, ja vie kuulon. Pääosa albumista seuraa teini-ikäisen Kamileen elämää.

Kamilee viihtyy töissä ukin lintukaupassa, ja eräänä päivänä hän hoksaa että vakioasiakas Rubenin luona tapahtuu outoja.

Kovácsin kerronta on seestynyt ja ilmeisesti halutaan laajempaa yleisöä. Tarina on jännittävä nuortenkirjamainen mysteeri, jossa tavataan runsaasti outoja sivuhahmoja. Vähän kuin Kati Närhen Agnes-albumeissa. Vanhat Kovácsin lukijat eivät tästä ole välttämättä innoissaan.

Piirrosjälki on pysynyt tasokkaana. Ihan kiva kokeilu, mutta toivottavasti vielä nähdään vanhemman ja villimmän tyylin Kati Kovácsin tarinoita.

Painoasu on laadukas. Virallinen ilmestymispäivä on 15.8.2016

Keskustele Kvaakissa Kati Kovácsista

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali