Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 27.04.2016 klo 10:19:35 | Luettu: 1537 kertaa

Anders Chydeniuksesta sarjakuva

Torstaina 28. huhtikuuta Kokkolan kaupunginkirjastossa julkistetaan Lauri Tuomi-Nikulan käsikirjoittama ja Siiri Viljakan kuvittama sarjakuva-albumi Viimeinen puhe - Anders Chydeniuksen paluu.

Uutuusalbumissa demokraattinen poliitikko ja kirkkoherra valistuksen ajalta nousee Kokkolan kirkon lattian alta tutkailemaan nykymaailman menoa. Chydenius (1729-1803) on ajankohtainen vuoden 1766 painovapauslain tiimoilta. Hän kirjoitti valtiopäiväedustajana mietinnön, jonka pohjalta maailman ensimmäinen lehdistön vapauden takaava laki säädettiin. Säädöstä muistetaan muun muassa Ruotsalaisella numerolla ja Helsingissä järjestettävällä Unescon Maailman lehdistönvapauden päivän tapahtumalla.

Kokkolalainen kulttuuritoimija Lauri Tuomi-Nikula on aikaisemmin työskennellyt sarjakuvan parissa julkaisemalla Ville Rannan ja Mika Lietzénin tekemän Engelsmannit tulevat! (2004). Julkaistava albumi on Limingan taidekoulussa opiskelevan Siiri Viljakan ensimmäinen.

Viimeinen puhe - Anders Chydeniuksen paluu julkaistaan kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali