Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 09.01.2004 klo 20:44:15 | Luettu: 2380 kertaa

American Splendor vuoden paras

Arvovaltaisen Los Angeles Film Critics Associationin kriitikot valitsivat vuoden 2003 parhaaksi elokuvaksi Harvey Pekarin omaeläkerrallisiin sarjakuviin perustuvan American Splendorin.

Shari Springer Bermanin ja Robert Pulcinin ohjaama filmi sai vuoden aikana muutenkin suitsutusta ja palkintoja osakseen. National Society of Film Critics valitsi leffan niin ikään vuoden parhaaksi, naispääosan esittäjä Hope Davis oli Golden Globe -ehdokkaana ja Sundancen elokuvafestivaaleilla filkka koppasi pääpalkinnon. Los Angelesin kriitikot antoivat Splendorille palkinnon myös parhaasta käsikirjoituksesta. Suomessa leffa nähtiin Rakkautta ja Anarkiaa -festareilla.

Splendor-sarjakuvia on julkaistu suomeksi yhden kokoelman verran: Bob ja Harv sarjakuvia. Robert Crumbin kuvittama kokoelma ilmestyi Liken toimesta 1997.

Lähde: ComiconPulse
American Splendor kotisivut

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Leo Lehtinen kommentoi 09.01.2004 klo 22:17:13 seuraavaa:
Näitä artikkeleita, uutisia ja arvostelujahan pukkaa kovaan tahtiin! Hyvä Kvaak!

kaltsu kommentoi 10.01.2004 klo 02:25:45 seuraavaa:
no ei nuita arvosteluja kyl kauheen kovaa tahtia pukkaa. tai onhan siellä witchbladet ihan hyvin edustettuna. hyvä rami.

Reima Mäkinen kommentoi 10.01.2004 klo 14:21:40 seuraavaa:
Ei hemmatti. Kertooko tämä suitsutus nyt elokuvan tilasta vai tuon kyseisen pätkän parhaudesta?! Pitänee yrittää päivittää oma arvomaailma, vanha versio bugittaa aika pahasti ainakin tämän elokuvan kanssa. (eihän se nyt huono ollut, mutta...) Mutta ehkä jenkeissä ei sitten tehdä muita kuin jatko-osia, niin että mikä tahansa vakavampi yritys erottuu näin selkeesti.

Nappari kommentoi 10.01.2004 klo 15:33:21 seuraavaa:
http://www.mesta.net/leffat/uutiset/?aid=7617

Samat kriitikot arvostivat myös suomalaista tuotantoa.

kaltsu kommentoi 11.01.2004 klo 12:11:47 seuraavaa:
Vittu amerikkalaiset on vaan niin tyhmiä. Ei niillä oo mitään makua tai tajua mistään. "Tää oli tämmönen kulddyyrielokuva. En mä oikeesti tykänny mut jos valitsen tän vuoden elokuvaks, vaikutan varmaan älykkäältä ja saan pillua."

(Jos olet alle 18-vuotias ja luit tämän viestin, mene heti pesemään suusi saippualla.)

Reima Mäkinen kommentoi 12.01.2004 klo 17:30:00 seuraavaa:
Mies vailla menneisyyttä ON hyvä elokuva. Pitäs oikeen kaivaa ne Spelendorin perustelut...

kaltsu kommentoi 12.01.2004 klo 19:13:15 seuraavaa:
tiiättekö muuten mistä tunnistaa videovuokraamon hyllyiltä HUONON elokuvan? kannessa on lueteltuna lukematon liuta mitä lie amerikkalaisia lehtiä jotka on antanu leffalle 5 tähtee. tää oikeesti pitää paikkaansa. videokansien suunnittelija ku ei suomessa keksi leffasta mitään muuta hyvää niin aina se löytää muutamat amerikkalaiset kriitikot jotka ovat sitä mieltä että kyseinen paska on parasta mitä maa päällään kantaa.

jee jee. mistäköhän tää paasaus nyt oikein pulppusi? mies vailla menneisyyttä on minustakin hyvä elokuva. en minä sitä.

VesaK kommentoi 13.01.2004 klo 12:50:17 seuraavaa:
Tässä taannoin Sony jäi kiinni kun oli käyttänyt elokuviensa teatterimainonnassa tekaistujen kriitikoiden "mielipiteitä". Harva viitsii tarkistaa, onko jotain Austin Farming & mining -lehteä edes olemassa, saati onko siinä todella elokuvapalstaa, sekä kriitikkoa joka on antanut "Hölmöilyamis 5:lle" kahdeksan tähteä ja ämpärin perunoita. Suomessakin huomaa, että elokuva on hankala markkinoida, jos sitaattitähtöset mainoksiin eivät ole peräisin Hesarista/Nytistä tai edes City-lehdestä tms. ilmaisjakelusta.

Timo kommentoi 14.01.2004 klo 10:47:08 seuraavaa:
Eiköhän se tuo Mies vailla nimeäkin ole ihan tyhmä kun ei siinä räjähdä mitään eikä siinä ole edes honkkaritaisteluja.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali