Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 18.03.2016 klo 11:12:32 | Luettu: 1047 kertaa

Sarjakuva-Finlandia Kati Närhen Seitsemännelle vieraalle


Näyttelijä Heli Sutela valitsi Sarjakuva-Finlandian voittajaksi Kati Närhen Seitsemännen vieraan (WSOY 2015). Tunnustuspalkinto jaettiin tänään Tampere Kuplii Goes Academic -tapahtuman alkajaisiksi. Tilaisuus on osa meneillään olevia Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaaleja.

Finlandia-diktaattori Sutela perusteli päätöstään seuraavasti:

"Voittaja on Kati Närhin Seitsemäs Vieras. Se on sarjakuvaromaani ja trilogian kolmas osa. Tämä visuaalisesti kiehtova teos on ilmeikäs ja huolellisesti tehty. Romaanin rajattu värimaailma tekee ja tukee tunnelmaa.

Närhi on hyvin genretietoinen. Hän kunnioittaa sarjakuvan perinnettä ja onnistuu hienosti perinteen sisällä luomaan oman maailmansa. Tätä kirjaa on rauhoittava lukea. Joka sivulle voisi jäädä oleilemaan, mutta tarinan taidokas kuljetus pakottaa jatkamaan. Viipyilevästä tunnelmasta huolimatta kirja imee lukijan maailmaansa ja suorastaan pakottaa kääntämään sivua.

Päähenkilö on nuori nainen, rakastettava ja aktiivinen toimija. Teoksille määritellään yleensä kohderyhmä, mutta tämän teoksen kohdalla se tuntuu tarpeettomalta. Tarinan jopa klassiset piirteet ylittävät kohderyhmärajat, kuten ensiluokkaisilla teoksilla on tapana tehdä."

Sarjakuva-Finlandia on Tampere Kuplii-festivaalin ja Tampereen kaupungin jakama palkinto. Se on arvoltaan 5 000 euroa. Sarjakuva-Finlandia jaettiin nyt yhdeksännen kerran. Viime vuonna palkinnon sai Tiitu Takalon Minä, Mikko ja Annikki.


* Tiedote (pdf)
* Sarjakuva-Finlandia wikipediassa
* Kvaakissa on keskusteltu vuoden 2016 Sarjakuva-Finlandiasta
Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali