Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 03.10.2015 klo 12:36:43 | Luettu: 1337 kertaa

Tiitu Takalolle Tampereen ansiomitali

Sarjakuva-Finlandian voittanut Tiitu Takalo sai tunnustusta myös kotikaupungiltaan. Sarjakuvataiteilija Takalolle myönnettiin Tampereen päivänä Tampereen ensimmäisen luokan kultainen ansiomitali.

Tampereen kaupunki haluaa muistaa Tampereen palkinnolla ja kultaisilla ansiomitaleilla erityisen ansioituneita henkilöitä, jotka elämäntyöllään tai toiminnallaan ovat edistäneet kaupungin kehitystä ja hyvinvointia, tai ovat olleet lisäämässä Tampereen vetovoimaa. Tampereen palkinnon tänä vuonna sai yrittäjä Kyllikki Tapola. Tiitu Takalon lisäksi kultaisen ansiomerkin saivat sirkustirehtööri Taina Kopra, päätoimittaja Jorma Pokkinen, yksikön johtaja Kirsti Viljanen ja taitoluistelija Kiira Korpi. Tampereen palkintoa on jaettu vuodesta 1959.

Ensimmäisen luokan kultaisen ansiomerkin myöntämistä kaupunki perusteli näin:

Sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo on tamperelainen sarjakuvataiteilija, käsikirjoittaja, kuvittaja ja pienkustantaja, joka on toiminut myös sarjakuvapiirtämisen opettajana. Häntä voi luonnehtia tamperelaisuuden, naiseuden, ihmissuhteiden ja vaihtoehtoisten elämäntapojen kuvaajaksi. Hänet palkittiin vuonna 2015 Sarjakuva-Finlandialla Tampereen historiaa kuvaavasta Minä, Mikko ja Annikki -sarjakuvateoksesta.

Kvaak onnittelee!

* Tampereen kaupungin tiedote
* Keskustele Tiitu Takalon sarjakuvista

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali