Uutiset | Teksti: Vesa Kataisto | Julkaistu: 05.01.2004 klo 14:28:01 | Luettu: 2995 kertaa

Suomalaista sarjakuva-arkkitehtuuria Ranskassa

Pariisin Suomi-instituutissa vierailijat voivat ajalla 28.1. - 6.3.2004 tutustua Ruutukaava kuplii-näyttelyyn, joka esittelee arkkitehtuuria suomalaisessa sarjakuvassa sekä suomalaisia arkkitehteja sarjakuva- ja pilapiirtäjinä.[

Viralliselta nimeltään La Quadrature des bulles ("kuplien neliöiminen") -näyttely on arkkitehti Kalervo Pulkkisen ja toimittaja, sarjakuvaneuvos Juhani Tolvasen sekä Sarjakuvantekijät ry:n yhteistoteutus.

Perusajatuksena on, että sarjakuvan tekijä ja arkkitehti lähtevät töissään liikkeelle samasta pisteestä, tyhjästä taulusta. He siirtävät omat visionsa paperille vastaanottajien tulkittaviksi.
Monet arkkitehdit ovat havainneet sarjakuvailmaisun keinot hyödyllisiksi omalle työlleen, ja päinvastoin. Nekin näkemykset, joita olisi mahdoton toteuttaa reaalimaailmaan, saavat paperimaailmassa toimivan muodon. Tove Janssonin Muumitalon ja Matti Hagelbergin sarjakuvien välille mahtuu paljon unelma- ja painajaiskuvia. Alvar Aalto piirsi sarjakuvia ja hänen elämäkertansa ilmestyy parhaillaan sarjakuva-albumeina.

Institut Finlandais

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

kärpänen kommentoi 05.01.2004 klo 19:52:09 seuraavaa:

Calvin kommentoi 06.01.2004 klo 00:41:34 seuraavaa:
koita tota:
http://www.google.com/language_tools

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali