Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 23.04.2015 klo 09:05:56 | Luettu: 1369 kertaa

Pikku Närhi Eisner-ehdokkaaksi

San Diegon kansainvälinen sarjakuvafestivaali on nimennyt ehdokkaat Eisner-palkintojen saajiksi. Lauri ja Jaakko Ahosen Jaybird, Pikku Närhi, on ehdolla useammassa sarjassa.

Dark Horsen viime vuonna Yhdysvalloissa julkaisema Ahosten Jaybird on nimetty Will Eisner Comic Industry Awardin saajaksi kahdessa eri sarjassa. Albumi on ehdolla parhaaksi ulkomaalaisesta albumista tehdyksi yhdysvaltalaiseksi laitokseksi (Best U.S. Edition of International Material) ja parhaasta sisäsivujen kuvataiteesta (Best Painter/Multimedia Artist (interior art)). Parhaan ulkomaisen käännöksen sarjassa Jaybirdin kanssa kisaavat muun muassa Blacksadin Amarillo ja Corto Maltesen Under the Sign of Capricorn.

Kaikkiaan palkintoja jaetaan 29 eri sarjassa. Voittajat julkistetaan San Diegon kansainvälisillä sarjakuvafestivaaleilla 10. heinäkuuta 2015.

Pikku Närhi on aikaisemmin palkittu Grafian Kuva ja kuvitus Kultahuipulla 2012, Luccan sarjakuvafestivaalien Gran Guinigilla 2014 ja Sarjakuva-Finlandialla 2014.


* Kvaakin arvio Pikku Närhestä
* Kaikki Eisner-ehdokkaat

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali