Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 28.03.2014 klo 14:00:02 | Luettu: 1204 kertaa

Sarjakuva-Finlandia -voittajaksi Ville Rannan Kyllä eikä ei

Kansi ©Ville Ranta
Kansi ©Ville Ranta
Tampere Kuplii ry:n Sarjakuva-Finlandia-palkinto jaettiin Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä tänään perjantaina 28.3.2014.

Valitsijadiktaattori Santtu-Matias Rouvali nosti finalistien joukosta tunnustuspalkinnon saajaksi Ville Rannan sarjakuvaromaanin Kyllä eikä ei.

- Minua kiinnosti erikoisesti tämä tarina Paavo Ruotsalaisesta, se on omaperäinen 1800-luvulle sijoittuva, harvinainen aihe, perusteli Santtu-Matias Rouvali valintaansa.

- Kytkös musiikkiin löytyy niin oopperasta kuin Juha Vainionkin laulusta "Baritooni Tuppurainen huutaa rohdinpaidassaan: "Mie oon Paavo Ruotsalainen, panen aina paikoiltaan."

- Ville Rannan kirja on taideteos itsessään. Voisin ottaa minkä tahansa kuvan seinälleni taulun sijasta, niin upeasti piirrettyjä kuvia ne ovat, hehkutti Rouvali edelleen.

Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5.000 euron suuruinen.

Nelihenkinen valintalautakunta valitsi 71 ehdokkaan joukosta 10 finalistia.

Lehdistötiedote (pdf)

Voittajan puhe (pdf)

Kyllä eikä ei arvostelu Kvaakissa

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali