Uutiset | Teksti: Solja Järvenpää | Julkaistu: 07.01.2013 klo 10:02:00 | Luettu: 1468 kertaa

Lahden Muotoiluinstituuttiin on tulossa uusi sarjakuvapainotteinen koulutusohjelma!

UUSI, SARJAKUVAPAINOTTEINEN KOULUTUSOHJELMA TULOSSA

Muotoiluinstituutilla on pitkä kokemus sarjakuvan koulutuksessa. Sarjakuvan erikoistumisopintoja on toteutettu vuosina 2002 - 2007 ja järjestetty yhteistyössä Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian ja Lahden alueella toimivien sarjakuvan ammattilaisten kanssa Sarjakuvan lokakuu -tapahtuma kahdesti.

- Muotoiluinstituutin alumni ja muun muassa sarjakuvan erikoistumisopintojen kasvatti, läänintaiteilija Solja Järvenpää on nyt tällä kertaa ollut rakentamassa yhteistyössä Muotoiluinstituutin kanssa sarjakuvan opetusta Muotoiluinstituutin Avoimeen AMK:uun, koulutussuunnittelija Helena Hokkanen kertoo

Hokkanen kertoo, että yhteistyön tuloksena on syntynyt laaja sarjakuvan opintokokonaisuus, josta käynnistyi nyt ensimmäinen jakso Sarjakuvan ideointi ja käsikirjoitus.

- Sarjakuvan koulutusta vahvistetaan myös Muotoiluinstituutin aikuiskoulutuksen tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Syksyllä 2013 alkava viestinnän koulutusohjelma, graafisen suunnittelun pääaine on sarjakuva painotteinen. Tämä avoimen AMK:n tarjoama opintokokonaisuus sarjakuvasta on hyväksiluettavissa tutkintoon johtavassa koulutuksessa, Hokkanen sanoo.

LISÄTIETOA Seuraavaksi Avoimessa ammattikorkeakoulussa järjestetään aiheeseen liittyvä opintojakso:

Sarjakuvan visuaaliset tyylit ja dramaturgia (5 op) 26.1.2013–9.3.2013. Ilmoittaudu mukaan!


Koko juttu on luettavana Lamkin sivuilta.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali