Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 24.10.2012 klo 17:57:34 | Luettu: 1789 kertaa

Aaveet eivät tapa, mutta Tex Willer kyllä!

Aristoteleen kantapäässä Pasi Heikuran haastateltavana oli keskiviikkona 24. lokakuuta Tex-tietäjä Janne Viitala, joka on hiljan julkaissut Kvaakissakin arvostellun teoksen Täällähän lentää lyijyä! – Kaikki Tex Willeristä (Jalava 2012).

Haastattelun aiheena oli Tex Willerin suomen kieleen jättämät jäljet. Vanha huuhkain, tortillanrepijä, hastalavista amigo, hornan kekäleet, tokihan kohta kuusikymmentä vuotta Suomessa ilmestynyt sarjakuva on jälkensä jättänyt. Viitala ja Heikura keskustelevat Tex Willerin taustoista, suomentamisesta ja italialaisesta alkuperästä laajemminkin.

Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenasta myös ulkomailla.


Aristoteleen kantapään ohjelman nettisivu

Shimo Suntilan arvio Janne Viitalan kirjasta Kvaakissa

Kvaakissa on keskusteltu Texistä ainakin viidessä eri ketjussa (Tex Willer, spoilausketju, suuralbumit, kirjasto, Maxi-Texit).

Ohjelma Yle Areenassa.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali