Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 06.02.2012 klo 11:31:03 | Luettu: 2079 kertaa

Tutkimusretki sarjakuvaan Arabianrannan pylväissä

Kannen synty vaiheittain. Mika Kolehmaisen kuvitus Ruutukaavan toiseen numeroon.
Kannen synty vaiheittain. Mika Kolehmaisen kuvitus Ruutukaavan toiseen numeroon.

Suomen sarjakuvaseuran näyttelypylväissä Arabianrannan kirjastossa on huhtikuun 15. päivään saakka Oulun sarjakuvaseuran tuottama sarjakuvan tekemistä sarjakuvin esittelevä näyttely Tutkimusretki sarjakuvaan.

Tekijöinä on Oulun seudun sarjakuvantekijöitä: Aapo Kukko aloittaa ideointi- ja käsikirjoitusvinkeillä ja Harri Filppa päättää pienlehden julkaisuohjeilla. Siinä välissä Veli-Matti Ural kertoo hahmon luomisesta, Esko Heikkilä luonnostelusta ja piirtämisestä ja Veera Partanen piirtämis- ja tussausvälineistä. Mika Kolehmainen opastaa kannen tekemiseen, Esa Holopainen lisätiedon hankintaan ja Anna Honkanen sarjakuvabloggaamiseen.

Näyttely on aikaisemmin ollut esillä Oulun kaupunginkirjastossa marraskuussa 2011 (kuva yllä Oulun kaupunginkirjastolta). Helsingistä se jatkaa Kajaanin kaupunginkirjastoon, jossa näyttely on esillä toukokuussa 2012.


Käyntiosoite: Arabianrannan kirjasto, Hämeentie 135, Helsinki

* Sarjakuvakeskuksen tiedote näyttelystä

* Näyttelystä voi keskustella Kvaakissa.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali