Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 31.01.2012 klo 14:40:42 | Luettu: 1873 kertaa

Tommi Musturille palkinto tamperelaisesta kulttuuriteosta 2011

© Huuda Huuda
© Huuda Huuda
Sarjakuvataiteilija Tommi Musturille on myönnetty tamperelaisesta kulttuuriteosta jaettava Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiön palkinto.

Kulttuurisäätiö perustelee palkintoa muun muassa vilkkaalla näyttelytoiminnalla ja töiden julkaisulla monessa eri maassa. Viime vuonna Musturin töitä oli esillä kotimaan lisäksi muun muassa Yhdysvalloissa, Meksikossa, Ranskassa ja Saksassa.

Musturin pääteokseksi on mainittu viidessä maassa julkaistu Samuelin matkassa. Sitä on luonnehdittu sanattomaksi, graafisesti kiehtovaksi kirjaksi yksinäisyydestä ja elämän ihmeistä.

Samuelin matkassa ©Musturi
Samuelin matkassa ©Musturi

Toinen merkittävä albumi on englanniksi ja ranskaksi viime vuonna ilmestynyt viisiosainen Toivon kirja. sijoittuu taiteilijan lapsuudenmaisemiin Juupajoelle ja Ruovedelle.

Toivon kirja ©Musturi
Toivon kirja ©Musturi

Musturille annettiin vuosi sitten Suomen Sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinto.

Keskustelua Musturin Toivon kirjoista

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali