Uutiset | Teksti: Reima Mäkinen | Julkaistu: 24.10.2003 klo 23:56:46 | Luettu: 3740 kertaa

Huvudstadsbladet valitsi sarjakuvan vuoden kirjaksi

Vuosittain Husari nostaa kirjamessujen aikaan Bok ekstra -liitteessään esiin parikymmentä kirjaa otsikolla årets bok. Ensimmäistä kertaa mukana on sarjakuva-albumi. Toimitus kävi lehden messuosastolla tenttamassa Bok ekstran toimittanutta Pia Ingströmiä.

Lehti levittää kirjallisuusliitettä tilaajien lisäksi Helsingin kirjamessujen kävijöille. Keskiviikkona ilmestyneen tabloidin painos on alle kymmenen tuhatta, ja lehden on kuvittanut Bo Haglund, joka tunnetaan ehkä parhaiten television Valopilkku-ohjelman Kauko-piirustuksista.

Ingströmin mukaan vuoden kirjoja on valitsemassa noin kaksikymmentä Huvudstadsbladetiin kirjoittavaa kulttuuritoimittajaa. He kukin kertovat yhdestä kirjasta. Suurin osa teoksista näyttää olevan ruotsissa ruotsiksi julkaistua. Suomalaista ja englantilaista kirjallisuutta on myös mukana. Liite koottiin nyt neljättä kertaa, ja jutellessamme Ingström innostuu sarjakuvan kiintiöimisestä mukaan ensi vuonna.

Mikä sitten oli tällä kertaa laatukirjallisuudeksi ponnistanut sarjakuvateos? Sofia Knutar lausuu perusteluissaan mm. seuraavaa: "Berettandet är intensivt, tecknandet suggestivt i Grennvalss raka men enormt uttrycksfulla still." Lopuksi Knutar mainitsee, että Åsa Grennvallin sarjakuva "Sjunde våningen" (Optimal 2002), on juuri ilmestynyt myös suomeksi.


Lue Åsa Grennvallin Seitsemäs kerros -albumin arvostelu Kvaakista

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Jukka Laine kommentoi 25.10.2003 klo 13:34:48 seuraavaa:
Just är det nog dags att fira seriernas fest med Åsa.

Men jag kommer ihåg åttitalet närsom köpte jag flera albumer på svenska.

Och nu är jag full med tre promiller om någon har nåt att säga om den här saken.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali