Uutiset | Teksti: Otto Sinisalo | Julkaistu: 24.10.2003 klo 22:57:42 | Luettu: 3569 kertaa

Transformersin julkaisu Suomessa päättyy

Egmont kustannus lopettaa amerikkalaisten Transformers-sarjakuvien julkaisun. Nostalgiayleisöä tavoitellut lehtipistesarjakuva ei uponnut odotetulla tavalla Suomalaislukijoihin.

Egmontin lehdistötiedotteesta:"Kahdeksankymmentäluvun suosikkirobotit eivät purreet enää nyky-yleisöön, ainakaan Pohjoismaissa. Transformersien nimikkolehti päättyy Suomessa ja Ruotsissa numeroon 9/2003, mutta vankimmat fanit osaavat varmasti hankkia robojen seikkailuja englanninkielisiä lehtiä kauppaavista erikoisliikkeistä. "

Yhdysvalloissa Transformers-sarjakuva nousi sarjakuvayleisön suosioon osana nostalgia-aaltoa, jolle ominaista oli kahdeksankymmenluvun suosittujen animaatio- ja leluhahmojen markkinointi kyseisenä vuosikymmenenä varttuneelle, nyt aikuiselle yleisölle. Näitä nostalgiasarjakuvia ovat muun muassa G.I.Joe, Thundercats ja He-Man. Vaikka nostalgiabuumi onkin hiipumassa, lehdet myyvät englanninkielisellä aluella edelleen kohtuullisesti.

Dreamwave-kustantamon Transformers-sarjakuvat ovat olleet jenkkimarkkinoilla pienoinen ilmiö. Yhtiön ensimmäinen lehti oli peräti lehtimarkkinoiden myyntitilastojen ykkönen keväällä 2002, nostalgiamarkkinoiden ollessa kiivaimmillaan.

Suomessa lehti alkoi ilmestymään tammikuussa 2003. Seuraava numero, 9/2003, on sarjan viimeinen.

Alkuperäistä Transformers-animaatiosarjaa ei koskaan esitetty Suomessa. Sen sijaan Transformers-sarjakuva ilmestyi Semicin julkaisemana säännollisesti vuosina 1988-1992.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Jukka Laine kommentoi 25.10.2003 klo 11:46:46 seuraavaa:
Ostin kerran vahingossa Transformersin kiireessä kun piti ostaa X-Factor.

Silloin vähän harmitti.

Sanjo kommentoi 26.10.2003 klo 12:53:24 seuraavaa:
Ei hemmetti, tämän siitä saa kun on tietämätön. Tämä on ensimmäinen kerta kun kuulen koko lehden uusintakierroksesta suomessa, eilen huomasin ensimmäisstä kertaa sen kammottavasti dubatun piirrossarjan televisiosta, ja nyt sitten tämä. Kyllä on helkkarin "miellyttävää" olla autuaasti pihalla.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali