Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 28.02.2011 klo 12:52:17 | Luettu: 3568 kertaa

Ville Tietäväiselle Suomen Kulttuurirahaston palkinto

Suomen Kulttuurirahasto jakoi vuoden 2011 apurahat ja palkinnot, yhteensä 20,3 miljoonaa euroa, vuosijuhlassaan 27.2. Finlandia-talolla. Sarjakuvataiteilija Ville Tietäväinen palkittiin 30 000 euron suuruisella tunnustuksella.

Suomen Kulttuurirahasto kiittää perusteluissaan Tietäväistä taiteellisesta rohkeudesta ja ihmisyyden puolustamisesta. Tietäväiseltä ilmestyy syyskuussa 216-sivuinen sarjakuvaromaani Näkymättömät kädet.

Teos kertoo maahanmuutosta, ihmisten eriarvoisuudesta ja epäinhimillisistä oloista Etelä-Espanjan kasvihuoneplantaaseilla. Päähenkilönä on marokkolainen Rashid, joka etsii luvattomana parempaa elämää perheelleen.

Tietäväisen aiempi albumi. ©Ville Tietäväinen
Tietäväisen aiempi albumi. ©Ville Tietäväinen

Tapahtumat perustuvat Tietäväisen perusteelliseen taustatyöhön: hänen tutkimus- ja haastattelumatkoihinsa Pohjois-Afrikassa ja Espanjassa sekä lukemattomiin kirjallisiin ja visuaalisiin lähteisiin.

Näkymättömät kädet -albumin päähenkilö. ©Ville Tietäväinen
Näkymättömät kädet -albumin päähenkilö. ©Ville Tietäväinen

Muita palkittuja olivat akatemiaprofessori Kari Astala ja lastenpsykiatri Raisa Cacciatore merkittävistä kulttuuriteoista matematiikan ja lastenpsykiatrian alalla.

Suomen Kulttuurirahasto

Pakolaisapu-lehden juttu Tietäväisestä

Suomen Kuvalehden juttu Tietäväisestä

Linnut ja Meret-albumin arvio Kvaakissa.

Keskustelua tulossa olevasta albumista.

Katkelma albumista. ©Ville Tietäväinen
Katkelma albumista. ©Ville Tietäväinen

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali