Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 11.01.2011 klo 13:09:57 | Luettu: 3468 kertaa

Sofi Oksanen on vuoden karikatyyripersoona

Teppo Järven Sofi Oksanen ©Teppo Järvi
Teppo Järven Sofi Oksanen ©Teppo Järvi
Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit on valinnut vuoden 2010 karikatyyripersoonaksi kirjailija Sofi Oksasen.

Vuoden karikatyyripersoona julkistettiin nyt ensimmäistä kertaa. Se tapahtui tänään 11.1. Karin päivänä Helsingissä Sanomatalon Mediatorilla iltapäivällä pidetyssä tilaisuudessa.

Vuoden karikatyyppiä valittaessa kilta äänesti finaaliin mielestään kymmenen parasta vuoden aikana esillä ollutta mediapersoonaa. Finalisteja ovat: Tarja Halonen, Mikael Jungner, Tapani Kiminkinen, Urpo Martikainen, Sofi Oksanen, Olli Rehn, Juha Seppälä, Timo Soini, Alexander Stubb ja Jorma Uotinen.

Kilta perustelee Oksasen valintaa sillä, että persoonalliset kasvonpiirteet omaavasta kirjailijasta on helppo tehdä karikatyyrejä. Kilta myös kehuu Oksasen vieneen positiivisella tavalla suomalaista kirjallisuutta maailmalle.

Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä avattiin valinnan yhteydessä Skarppien vuosinäyttely, joka on avoinna tammikuun loppuun.

Skarpit Grafian sivuilla

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali