Arvostelut | Teksti: Jarkko Sikiö | Julkaistu: 01.10.2010 klo 07:00:00 | Luettu: 3515 kertaa

Kiitos Esteban 2002–2010


Sanailupainotteisen huumorilehti Estebanin parhaat koostava opus aiheuttaa herkästi hörähdyksiä. Tämä on Pahkasika-henkisten huumoriveikkojen pakko-ostos!

Kiitos Esteban 2002–2010


Toimittanut: Kasper Strömman

Julkaisija: Huuda Huuda
ISBN: 978-952-5724-29-5
Painopaikka: Ingri AS, Tallinna 2010
Ulkoasu: mv, 160 x 240 mm, 196 s., sid.
Ovh: 22,00 €


Kiitos Esteban 2002–2010 on koostettu vaihtelevalla nimellä julkaistun Esteban-lehden materiaalista. Kokoelmateos kattaa karkeasti puolet lehtien yhteenlasketusta sivumäärästä, joten käytännössä huumorilehden koko julkaisuhistoria on mahtunut näiden kansien sisään.

Kokoelma on pääosin Kasper Strömmanin ja Bo Hagerin yhteistyötä. Ensimmäisen käsialaa on enin osa opuksen sarjakuvista, jälkimmäisen vastuulla on verbaalikomiikka. Alkupuheessa kyllä mainitaan liuta muitakin tekijöitä, mutta heistä ei – lähinnä Jussi Salakka poislukien – juuri muuta ole näytillä.

Sisäisen lapsensa mielioikkuja noudattava puunukke Olga, kirja-arvostelut 1970-luvun syystäkin unohdetuista opuksista ja poiminnat yleisönosastojen aivoituksista nostattavat satunnaisesti silmäiltynä hörähtelyä. Sanailupainotteinen huumori toimii hyvin – eritoten Pahkasian ystävien kohdalla.

Moni Estebanin ideoista on lähtökohtaisesti tuoreena hauska, muttei järin kestävä. Nimikkohahmo Esteban sekä Taikina-Jim ja Muffinssimies muodostavat leijonanosan kokoelman sivumäärästä. Etenkään jälkimmäistä ei passaa kovin suurina annoksina tavata, vaikka sarja toimii hyvin myös venähdettyään strippisarjasta pidemmiksi sanailusessioiksi.

Kiitos Esteban 2002–2010 pelastaa yhden huumorin kirkkaan helmen unohduksen sameista vesistä. Nasevan sanailun nostattamien hörähdysten ansiosta voi hurskastelematta puhua jo vuoden yllättäjästä. Pahkasika-henkisille huumoriveikoille tämä on suorastaan pakko-ostos!


Kuvat © 2010 Kasper Strömman ja muut tekijät


Keskustele Estebanista Kvaakissa.

Tutustu näytesivuihin Huuda Huudan sivuilla sekä sisältöön Kasper Strömmanin blogissa.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali