Arvostelut | Teksti: Anne Muhonen | Julkaistu: 28.07.2010 klo 07:42:43 | Luettu: 3164 kertaa

Kuunteles tätä!


Ville Pirisen uusin, Yhesti yhes toises paikas -minialbumi välittää suullista perimätietoa.


YHESTI YHES TOISES PAIKAS
Tarina ja kuvitus: Ville Pirinen
Kustantaja: Suuri Kurpitsa, 2010
48 sivua, mustavalkoinen
Sidottu, pehmeäkantinen (12,3 cm x 17,4 cm)
ISBN 978-952-9887-65-1Yhesti yhes toises paikas jatkaa jonkinmoisen kulttimaineenkin saavuttaneen Yhesti yhes paikas -minialbumin rosoisilla jalanjäljillä. Tutun tutun tuttujen kautta kuullut tositarinat kertovat satuttavan koskettavia ja hämärän absurdeja juttuja ihmisten outouksista.

Kertomukset onnettomuusalttiista liikunnanopettajasta, traagisesta luokanvalvojasta ja veikeän vinksahtaneesta kauppiaasta toimivat kuin ennen vanhaan leirinuotiolla. Suullisena perimätietona. Illanvietteenä. Jäänrikkojana.

Tarinat kerrotaan letkeän kaverillisesti, juuri niin kuin ne lausuttaisiin puhuttaessakin. Kerrontatyyli lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Lukija otetaan mukaan mukavaan piiriin.

Graafikkona ja muusikkona toimivan Ville Pirisen rento piirrosjälki on ilo silmälle.
Vapautunut viivapiirros kuvaa ihmistä ja tämän toimintaa herkullisen mutkattomasti. Kynän jälki kuljettaa kerronnan tasaisen varmasti alusta loppuun asti.

Eikä tässä vielä kaikki. Jatkoa seuraa syksyllä.
Ville Pirisen (s. 1973) laaja-alaiseen tuotantoon voi tutustua herran kotisivuilla.
Keskustele Pirisen teoksista Kvaakissa.
Selaile Suuren Kurpitsan kotisivuja täällä.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali