Uutiset | Teksti: Jukka Laine | Julkaistu: 04.01.2010 klo 20:26:29 | Luettu: 1741 kertaa

Tibet 1931-2010

Tibet
Tibet
Ranskalainen Gilbert Gascard, joka käytti koko pitkän uransa ajan taiteilijanimeä Tibet, kuoli 2.1.2010 78-vuotiaana. Tibetin tunnetuimpia töitä olivat Chick Bill ja Ric Hochet, joita kumpaakin ilmestyi yli 70 albumia vuosien varrella.

Chick Bill ystävineen
Chick Bill ystävineen
Chick Bill alkoi seikkailla 1950-luvun alussa Tintin-lehdessä, ja hahmot olivat aluksi Disney-tyylisiä puhuvia eläimiä lännen maisemissa. Myöhemmin sarjan hahmot muutettiin ihmisiksi, jollaisina heidät tunnettiin Suomessakin
Riku Oksa
Riku Oksa
Vauhdikasta villiä länttä -albumeissa. Lucky Luken menestyksen innoitus oli selkeästi havaittavissa.

Ric Hochet eli suomeksi Riku Oksa sai alkunsa vain vähän myöhemmin, ja reportterina Riku oli selkeästi saanut vaikutteensa Tintiltä, joskin sarja oli astetta vakavampi. Rikun taival Suomessa oli vähäisempää. Zoom-lehdessä ehti alkaa seikkailu, joka jäi kesken lehden lopetettua. Pari lyhyempää tarinaa nähtiin Superpokkarissa.

Tibet ei kirjoittanut sarjojaan itse, vaan useimmat sarjat kirjoitti André-Paul Duchâteau, monet myös Greg. René Goscinnykin kirjoitti yhden Chick Billin.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali