Uutiset | Teksti: Jukka Laine | Julkaistu: 29.09.2009 klo 12:42:08 | Luettu: 2340 kertaa

R. Crumb sarjakuvittaa Raamattua

Amerikkalainen underground-sarjakuvan ikoni, Robert Crumb on saanut valmiiksi neljän vuoden urakkansa. Kyseessä on tarkka sarjakuvatulkinta Vanhan Testamentin ensimmäisestä osasta, Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta. Kaikki 50 lukua ovat mukana. 224-sivuinen albumi alkaa siis maailman luomisesta ja jatkaa uskollisesti siitä eteenpäin.

Crumb ilmoitti julkistamistilaisuudessa, ettei Raamattua tarvinnut sen kummemmin satirisoida, onhan se tarpeeksi hupaisa muutenkin. Motiivina teoksen laatimiseen
Crumb kokee pitkäaikaisen kiinnostuksensa muinaisiin kulttuureihin ja niistä kertoviin tarinoihin. Crumbille Raamattu on ihmisten kirjoittama, ei Jumalan sanaa. Katolisessa perheessä kasvanut Crumb on nuoruutensa jälkeen pitänyt itseään agnostikkona. Albumin Jumalan ulkonäkö on peräisin Crumbin näkemästä unesta.

Crumbin kotisivuilla kerrotaan, että albumia ollaan kääntämässä useille kielille, mm. suomeksi.

Keskustele Robert Crumbista Kvaakissa.
www.rcrumb.com

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali