Uutiset | Teksti: Jukka Laine | Julkaistu: 13.08.2009 klo 10:03:02 | Luettu: 3702 kertaa

Mika Svensk 1961-2009

Oululainen sarjakuvataiteilija ja pilapiirtäjä Mika "Johannes" Svensk menehtyi tapaturmaisesti viime viikolla.

Svensk lienee tunnetuin Ilta-Sanomien viikonvaihteen sarjakuvaosion yhteydessä julkaistuista pilapiirroksistaan. Hän myös tekstasi ja väritti IS:lle Aku Ankan sunnuntaisarjaa viime vuosien ajan.

Svensk piirsi ensimmäisen sarjakuvansa jo 60-luvun loppupuolella kahdeksanvuotiaana. Kului vielä reilut kymmenen vuotta, ennen kuin hän uskalsi tarjota töitään sarjakuvaseuran lehteen.

Julkisuuteen Svensk tuli Oulun ylioppilaslehdessä 1987-99 julkaistun Johannes-pilapiirrostensa kautta. Välillä Johannes kasvoi sarjakuvaksi, jossa seikkaili herrasmiesjuoppo Koskenjorma.

Mika Svensk
Mika Svensk
Svensk oli 1980-luvun alussa mukana perustamassa Oulun sarjakuvaseuraa, jonka Kupla-lehti julkaisi hänen ensimmäisiä sarjojaan. Samoin oululainen Ruuvari-lehti oli Svenskin foorumeita. Tuolloin esiintyi myös parodinen yksityisetsivä Harri Hemmetti. Muinainen Punaniska-lehti julkaisi myös Svenskin töitä. Usein toistuvia teemoja Svenskillä olivat poliittinen epäkorrektius ja tupakoinnin puolesta puhuminen.

Ensi viikonlopun Ilta-Sanomat julkaisee nipun ennenjulkaisemattomia Mika Svenskin piirroksia.

Kvaakin foorumilla Mika Svensk kirjoitteli nimimerkillä Johannes.
Kvaak.fi esittää surunvalittelunsa Mika Svenskin omaisille.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali