Uutiset | Teksti: S. Santikko | Julkaistu: 21.04.2009 klo 18:00:00 | Luettu: 3046 kertaa

Sammy Day, hei hei!

Kieltolain aikaiseen Chigacoon sijoittunut Raoul Cauvinin ja Arthur Berckmansin huumorisarjakuva päättyy. Sarjan neljäskymmenes albumi Boy jää viimeiseksi seikkailuksi.

Jean-Paul Van De Broeck (nimimerkki Jean-Pol) on nykyisin sarjan piirtäjä (vuodesta 1996), mutta Cauvin on kirjoittanut Sammyn seikkailuja alusta saakka.

Hurttia huumoria ja komediallista väkivaltaa sisältänyt belgialainen sarjakuva sijoittui 1920-luvulle, jolloin Chigacoa hallitsivat gangsterit ja korruptoituneet poliisit. Sammy Dayn parivaljakkona henkivartijahommissa oli konepistooliaan herkästi laulattava Jack Attaway.

Ensimmäisen kerran Sammy Dayta saatiin suomeksi Ruutu-lehdessä (1-11/1973) ensitarinassa Gorillojen samba (La samba des gorilles). Ruudun jälkeen sarjan julkaisemista jatkoi Non Stop (ks. Lakoma). Sammy Dayta on julkaistu suomeksi myös albumeina.

Lähde: Forbidden Planet International

Ks. Apinoita ja gorilloja ilman toria ja Lahjomaton piispana.


Keskustele Kvaakissa Sammy Daysta.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali