Uutiset | Teksti: S. Santikko | Julkaistu: 15.04.2009 klo 16:00:00 | Luettu: 2618 kertaa

Poika Vesanto - Käyttökuvan mestari

Ville Hänninen ja Timo Kokkila ovat tallentaneet kappaleen suomalaisen kuvittamisen ja sarjakuvan historiaa kirjaseen Poika Vesanto -Käyttökuvan mestari (Mediamuseo Rupriikin julkaisuja 2). Kirja on syntynyt näyttelyn pohjalta ja täydennykseksi.

Pehmeäkantinen kirjanen on sivumäärältään vaatimaton (36 s.), mutta se sisältää monipuolisen esittelyn Poika Vesannon tuotannosta ja mielenkiintoista henkilöhistoriaa.

Kirja on tilattavissa Trafiikki-museoiden verkkokaupasta (hintaan 8 euroa).

Kuvitusta on sivuilla niin runsaasti kuin vain niille on ikinä saatu mahtumaan. Tietoa on saatu ahdettua vihkoseen uskomattoman paljon, ja onpa mukana kansikuva- ja kirjallisuusluettelokin.

Herkulliset sarjakuvanäytteet ja Kalle Viksari -lehtien värikkäät kannet jättävät lukijan nälkäiseksi. Koska saamme kattavan kokoelman Vesannon sarjakuvaa? Tai Kalle Viksareista koosteen?


Kalle Viksari ilmestyi 1925-50.

* * *

Keskustele Kvaakissa Poika Vesannosta ja Poika Vesanto -näyttelystä.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali