Uutiset | Teksti: S. Santikko | Julkaistu: 29.03.2009 klo 20:56:13 | Luettu: 1427 kertaa

Iris Schwanckille vuoden 2008 sarjakuvateko

Sarjakuvantekijät ry:n kunniapalkinto vuoden 2008 sarjakuvateosta on myönnetty Tampere kuplii -sarjakuvatapahtumassa 29.3.2009 Iris Schwanckille suomalaisen sarjakuvan vientirynnäköstä Ranskaan ja Venäjälle. Palkinto on muodoltaan jättiläiskokoinen sivellin.

* * *

Iris Schwanck ja hänen johtamansa Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus FILI käynnistivät keväällä 2008 suomalaisen sarjakuvan vientiprojektin, jonka ensimmäiset operaatiot olivat ryhmänäyttely ja taiteilijavierailut Aix-en-Provencen ja Amiensin sarjakuvafestivaaleilla Ranskassa sekä Venäjällä osana Moskovan NonFiction -kirjamessujen Suomi-teemavuotta.

Romaanisen filologian tohtori Iris Schwanck on osoittanut kiinnostusta ja rakkautta sarjakuvaan jo aikaisemmissa toimissaan esimerkiksi Suomen Ranskan instituutin johtajana.

Vuoden 2007 sarjakuvatekopalkinnon sai Antti Grönlund, joka käynnisti Tampere kuplii -sarjakuvafestivaalit.

Sarjakuvantekijät ry. on suomalaisten sarjakuvantekijöiden etujärjestö. Yhdistys on perustettu vuonna 1995.

Keskustele Kvaakissa vuoden 2008 sarjakuvateosta.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali