Uutiset | Teksti: Reima Mäkinen | Julkaistu: 15.09.2003 klo 12:44:19 | Luettu: 2583 kertaa

Figuja museossa

Pohjois-Pohjanmaan museon tuottamassa, poikien toimintaleluja esittelevässä näyttelyssä on esillä satoja toimintafiguureja Tarzanista He-Maniin ja Prätkähiiristä Turtleseihin. 30.8. - 2.11.2003 avoinna oleva näyttely on katsaus suomalaisten lasten suosikkeihin -80 luvulta näihin päiviin.

Arjen kulttuurihistoriaa tehdään joka päivä. Varsinaisissa museon kokoelmissa toimintaleluja on jonkin verran. Osa näyttelyn leluista on tullut lahjoituksina ja osa on museon uushankintoja, esimerkiksi uusi Hulk-hahmo "Smash and crush". Näyttelyyn on lisäksi kerätty leluja yksityiskokoelmista, muun muassa erittäin kattavat kokoelmat 1980-luvun suosikkeja Masters of the Universe ja Transformers.

Oulussa on esillä seuraavia sarjoja, jotka ovat kotiutuneet maamme lelumarkkinoille: Action Man, Batman, Battle Beast, Dino Riders, G. I. Joe / Action Force, Hercules, Hulk, Hämähäkkimies, Katuhait, Magician, Masters of the Universe, Max Steel, Mighty Max, Mustanaamio, Power Rangers, Princess of Power, Prätkähiiret, Star Wars, Tarzan, Teräsmies , Toxic Crusaders, Transformers , Turtles ja Zorro

Lähde: Pohjois-Pohjanmaan museon tiedote

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali