Uutiset | Teksti: Vesa Kataisto | Julkaistu: 10.09.2003 klo 17:17:43 | Luettu: 2394 kertaa

Ei vieläkään apurahoja sarjakuvantekijöille

Taiteen keskustoimikunta jakoi viisivuotisia ja lyhyempiä apurahoja taiteentekijöille, sirkus- ja estraditaiteilijoille sekä arvostelijoille. Apurahan saaneiden joukossa ei ollut yhtään sarjakuvantekijää. Kriitikko Harri Römpötille myönnettiin yksivuotinen apuraha.

Taiteen keskustoimikunta on julkistanut vuoden 2004 alusta alkavia apurahoja. Viisivuotisia taiteilija-apurahoja myönnettiin 12. Lisäksi myönnettiin arvostelija-apurahoja sekä sirkus- ja estraditaiteen apurahoja.
Viisivuotiset apurahat jaettiin esimerkiksi elokuva- ja valokuvataiteilijoille sekä kirjailijoille. Sarjakuvantekijöille ei sellaista herunut. Mahtoiko syynä olla raadin kanta vai - todennäköisesti - sarjakuvantekijöiden hakemusten vähäisyys? Boikotoinnista ei ole kyse, sillä aiempina vuosina joitakin apurahoja on myönnetty myös sarjakuvan alalla kunnostautuneille. Arvostelijoiden apurahoista kolmivuotisen sai nuortenkirjallisuuden tutkija Päivi Heikkilä-Halttunen. Mm. Sarjainfoon ja Helsingin Sanomiin artikkeleita ja arvosteluja kirjoittava Harri Römpötti sai yksivuotisen apurahan.


Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali