Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 07.09.2003 klo 19:08:02 | Luettu: 2556 kertaa

Sarjakuvia DVD:llä

Amerikkalainen CrossGen -sarjakuvakustantamo aikoo perinteisten paperilla julkaistujen sarjakuvalehtien lisäksi siirtyä digitaaliseen muotoon. Syyskuun puolivälissä ilmestyy viisi ensimmäistä kustantamon nimikettä DVD-muodossa.

DVD-levyillä kamerat panoroivat ruudusta toiseen ja näyttelijät lukevat vuorosanat ja selittävät tekstit. Ääniefektit ovat myös kuultavissa. Yksi sarjakuva kestää noin reilut kaksikymmentä minuuttia ja on näin jonkinlainen sekoitus perinteistä sarjakuvaa, elokuvaa ja animaatiota.

Kustantajan mukaan tällä tavalla on tarkoitus tavoitella nuorempaa yleisöä. Tavallisia sarjakuvanlukijoita ovat nykyisellään yli 20-vuotiaat, ja kustantajan mielestä uusilla DVD-innovaatioilla voidaan myös innostaa nuorempia lukemaan.

Jokaisella levyllä on kuusi yhden lehden numeroa ja lisäksi making of -dokumentteja sarjakuvien tekemisestä. Levyjä on tarkoitus julkaista neljännesvuosittain.

Myös muut kustantajat, kuten Marvel ovat olleet kiinnostuneita DVD-julkaisemisesta.

CrossGenin sarjakuvia voi myös lukea ja ladata netistä parin dollarin kuukausimaksua vastaan. Vuoden loppuun mennessä sarjoja pitäisi olla saatavilla jo 15 kielellä.

Lähde: Star Tribune

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Reima Mäkinen kommentoi 07.09.2003 klo 20:11:15 seuraavaa:
"Cameras move from panel-to-panel on each page"...
Ja sitten kun vielä näyttelijät lukee vuorosanat niin sehän on ihan kuin mamma lukisi sulle sarjakuvaa.
Ja kieliversioitakin tiedossa! Unohtakaa interaktiivisuus! Vapise Pikku kakkonen!

triple X kommentoi 07.09.2003 klo 23:29:19 seuraavaa:
onhan noita kirjojakin esim valmiiksi luettunu cdlla

TpM kommentoi 08.09.2003 klo 09:51:16 seuraavaa:
"Jokainen sarjakuva kestää noin 20 minuuttia..." Ensin jo ajattelin, että olisiko joku scannattut tarkat versiot jostain sarjakuvasta ja sitten laittanut pari kymmentä vuotta jotain unohdettua sarjakuvaa digitaaliseen muotoon mutta ei. Eivät ne selvästikään ole laittamassa sarjakuvaa DVD:lle. En ymmärrä miten tämä voisi kilpailla puhtaan animaation kanssa. Toisaalta eihän meren tuolla puolen koulutkaan taida olla siinä kunnossa, että lapset oppisivat edes lukemaan joten kai siellä täytyy kaikki olla valmiiksi luettua.

Jani kommentoi 08.09.2003 klo 10:46:36 seuraavaa:
Toihan vois olla ihan hauska tilata kokeeksi. Jos ei nyt ihan poskettomia maksa...

Rami Selin kommentoi 08.09.2003 klo 16:30:38 seuraavaa:
Eipä kovin paljoa kiinnostaa. Pitää ne sentään itse jaksaa lukea.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali