Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 26.09.2008 klo 17:24:47 | Luettu: 1923 kertaa

Muotoilun apurahaa myönnettiin sarjakuville

Valtion muotoilutoimikunta julkisti muotoilun ensi vuonna alkavat taiteilija-apurahat torstaina. Muotoilun viiden vuoden apuraha myönnettiin sarjakuvapiirtäjä Timo Mäkelälle. Toinen sarjakuvataitelija, Muhammed-pilakuvakiistaa kommentoineesta sarjakuvastaan tunnettu Ville Ranta sai kolmen vuoden apurahan.

Muotoilun apurahaa haki yhteensä 138 taitelijaa. Tukea myönnettiin 16 taiteilijalle. Valtion taiteilija-apurahoja myönnetään taiteilijoiden työskentelyedellytysten turvaamiseen.

Timo Mäkelä. ©Otava/Irmeli Jung
Timo Mäkelä. ©Otava/Irmeli Jung

Timo Mäkelä (s. 1951) on aiemmin palkittu Suomen sarjakuvaseuran Puupäähatulla vuonna 1989, Kemin Lempi Grand Prixillä vuonna 1998 ja taiteen valtionpalkinnolla 2001. Hänen teoksiaan ovat Kuolematon mestariteos ja Rooma. Minun elämäni ilmestyy Helsingin Sanomissa.

Ville Ranta ©Asema
Ville Ranta ©Asema
Ville Ranta (s. 1978) tunnetaan teoksistaan Kajaani, Julkimot ja Isi on vähän väsynyt.

Taiteen keskustoimikunta
Lähde: STT

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:




© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali