Uutiset | Teksti: S. Santikko | Julkaistu: 17.09.2008 klo 18:00:00 | Luettu: 2305 kertaa

Guy Delisle sai International Lempi -palkinnon

Sarjakuvantekijä Guy Delislelle myönnettiin Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla Kemin sarjakuvakeskuksen Lempi-palkinto.

Quebeciläinen Guy Delisle (s. 19.1.1966) teki uransa alkuvaiheissa piirroselokuvia Montrealissa kuuluisalla CinéGroupe-studiolla. Sen jälkeen hän teki studiotöitä eri puolilla maailmaa (Saksassa, Kiinassa, Pohjois-Koreassa ja Reunionilla). 1990-luvun alussa hän löysi pysyvämmän asuinpaikan Montpellier'sta Etelä-Ranskasta.

Kokemuksistaan Aasian animaatiostudioilla hän julkaisi Ranskassa kaksi sarjakuvaromaania: Shenzhen (2000) ja Pyongyang (2003). Ne olivat hänen läpimurtoteoksensa, jotka on käännetty englanniksi, saksaksi, italiaksi, puolaksi ja espanjaksi. Merkintöjä Burmasta (WSOY 2008) on Delislen ensimmäinen suomennettu albumi.

Lempi International -palkinnon antamisen perusteluissa kerrotaan, kuinka Kanadalainen Guy Delisle on reportaasisarjakuvan suvereeni taitaja ja kuinka hän sarjakuvillaan tuo lukijoilleen tutuksi vieraita kulttuureja, niiden historiaa, taustoja ja arkea – huumoriakaan unohtamatta.

Edellisellä kerralla kansainvälisen Lempi-palkinnon sai Kemissä ranskalainen piirtäjä Moebius (Jean Giraud) vuonna 2003.


Guy Delislen viralliset kotisivut

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali