Uutiset | Teksti: Mari Ahokoivu | Julkaistu: 12.06.2008 klo 20:32:37 | Luettu: 2454 kertaa

Näkki arabianrannassa

Näkin hahmo, viettelevä ja vaarallinen, on sarjakuvataiteilija Nina von Rüdigerin tuotannossa keskeisessä asemassa. Nimimerkillä Infamy julkaistu esikois-albumi Vesi oli mustaa (Otava 2006) pohjautui Runebergin runoon, jossa Näkin hukuttaman pikkupojan äiti yrittää saada lapsensa takaisin. Ms Mandu -parivaljakon osana von Rüdiger työstää paraikaa jatkuvajuonista Oblivion High -mangaa, jossa Näkki päätyy sattumalta yläasteelle monikuttuurisessa tukholmalaislähiössä. Tämäkin Näkki on viettelevä ja musikaalinen, mutta vaikuttaa nuoremmalta ja viattomammalta – ainakin päällisin puolin.

Kirjastonäyttely esittelee von Rüdigerin molemmat näkkihahmot ja tarjoaa esimakua Oblivion High: Kade -albumista. Tarkkaavaisille vierailijoille näyttely tarjoaa myös taustatietoja Oblivion High -sarjan tapahtumista.


Infamy ovat Nina von Rüdiger ja Karim Muammar. Taitelijan käsikirjoittajakumppani vaihtui Vesi oli mustaa -albumin jälkeen sen menestyksestä huolimatta, kun Muammarin osaaminen yläastetyttöjen maailmankuvan saralla paljastui yhtä rajalliseksi kuin hänen kiinnostuksensa sitä kohtaan.

Ms Mandu ovat Nina von Rüdiger ja Johanna Koljonen. He tapasivat työelämässä Tukholmassa ja sabotoivat aktiivisesti menestyksekkäät media- ja mainosuransa keskittyäkseen ensirakkauteensa sarjakuviin. Välillä he hairahtavat kuitenkin vanhoille tavoilleen, ja maaliskussa 2008 julkaistua Oblivion High: Vaihdokas -albumia varten luotiin ensimmäinen suomalainen sarjakuvatraileri.
http://www.youtube.com/user/MsMandu

Näkki – mangasankari pohjoismaisesta mytologiasta
Sarjakuvanäyttely Arabianrannan kirjastossa, Hämeentie 135
3.6.-28.8. 2008

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali