Uutiset | Teksti: Jukka Laine | Julkaistu: 02.04.2008 klo 09:17:40 | Luettu: 2165 kertaa

Tarmo Koivistolle Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinto

Sarjakuvataiteilija Tarmo Koivistolle on myönnetty Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinto (5.000 euroa) tunnustuksena laajasta ja merkittävästä sarjakuvatuotannosta.

Tarmo Koiviston Mämmilä on sarjakuva Suomesta 1970-luvun yhtenäiskulttuurista rakennemuutoksen kautta kohti lamaa, EU:ta, globalisaatiota ja uutta Suomea, pikkukunnan ja sen asukkaiden kautta.

Mämmilän hahmoja ryhmäkuvassa
Mämmilän hahmoja ryhmäkuvassa
Mämmilän viehätys on siinä, että se toimii sekä albumikokonaisuutena, jatkosarjana että sivu kerrallaan lehdestä luettuna. Suomen Kuvalehdessä ilmestynyt Mämmilä-tarina Kiinalainen juttu julkaistaan albumina tänä vuonna.

Mämmilän lisäksi Tarmo Koivisto on piirtänyt muitakin sarjakuvia. Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä julkaistaan Helsingin Sanomien toimittajien käsikirjoittamaa Pääkaupunki-sarjaa, jossa Koivisto näyttää taitonsa pilapiirtäjänä ja karikatyristina.

Otavan kirjasäätiön tiedote palkintojen saajista

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali