Uutiset | Teksti: Jukka Laine | Julkaistu: 27.01.2008 klo 09:36:16 | Luettu: 2448 kertaa

Muumipeikko palkittu Angoulêmessa

Angoulêmen 35. kerran järjestettävä festivaali Ranskassa on myöntänyt Tove Janssonin Muumeille huomattavan sarjakuvapalkinnon klassikkosarjakuvien sarjassa.

Tunnustuksen sai ensimmäisistä 1950-luvun muumisarjakuvista koottu ranskannettu albumi Moomin et les brigands. Albumin julkaisijana toimi kustantamo Le Petit Lézard. Aikeissa on kääntää lähiaikoina lisää Janssonin Muumeja ranskankielisille markkinoille.

Perusteluissa kiitettiin Tove Janssonin luomaa, sekä turvallista että arvaamatonta maailmaa. Muumien tekemistä sittemmin jatkanut veli Lars Jansson mainittiin samassa yhteydessä.

Angoulêmessa on aikaisemmin palkittu suomalaiset antologiat Laikku ja Glömp parhaina pienkustanteina vuonna 2005.

Samassa sarjassa kilpaili erittäin tunnettujakin nimiä, kuten Piko ja Fantasio sekä Robert Crumb.

Tapahtuman pääpalkinnot ovat Grand Prix ja parhaan albumin palkinto.

Vuoden parhaana albumina palkittiin australialaisen Shaun Tanin siirtolaisuutta sanattomasti käsittelevä mustavalkoinen albumi The Arrival (2006).

Albumi on saanut aikaisemmin World Fantasy Awardin parhaan taiteilijan palkinnon vuonna 2007.

Grand Prix -palkinto myönnettiin parivaljakolle Philippe Dupuy ja Charles Berberian. Heiltä on ilmestynyt suomeksi kuusi Jeanin elämää -albumia ja Päiväkirja albumista -niminen sarjakuvapäiväkirja. Molemmat tekijät sekä kirjoittavat että piirtävät.

Keskustelua Muumipeikosta, Shaun Tanista ja Dupuy & Berberianista Kvaakin foorumilla.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali